Party fasírtgolyók


Hidegtálak vagy az év végi svédasztal kedvenc szereplője lehet a gabonapelyhekből, fűszerekből, magvakból készített fasírtgolyók.
Nagyon finom, fűszeres, roppanós és hagyományos, hússal készített társainál jóval egészségesebb. Készen kapható gabona fasírtporokból is készíthetjük.
Ezeket érdemes még friss zöldségekkel, fűszerekkel, leginkább fokhagymával feldobni.
Hétköznapokon köretekkel, salátákkal kitűnő fogás, ilyenkor tanácsos nagyobb, kiadósabb formákat szaggatni belőlük.
A Fittanyuka Konyha svédasztal kínálatának egyik legkedveltebb fogása.
fasirtparty
Hozzávalók:
50g zabliszt
50 g szezám pehely
50 g lenmagpehely
50 g zabpehely
25 g vegamix ( szárított zöldség keverék)
1 evőkanálnyi napraforgó mag
1 evőkanál édes őrölt piros paprika
1 kávéskanálnyi himalaya só
1 db reszelt répa vagy 1/2 db zeller ( elhagyható)
2 cikk fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma reszelve
késhegynyi őrölt zöld bors
Kókusz olaj a sütéshez.
A nyers hozzávalók kivételével az alapanyagokat összekeverjük egy keverő tálban, majd hozzáöntünk 250 ml meleg vizet, összekeverjük és fél órát pihentetjük, hogy a pelyhek a nedvességet magukba szívják.
Utána az apróra reszelt répát, hagymát is hozzáadjuk, összekeverjük és vizes kézzel tetszőleges golyó alakú fasírtokat formázunk és felmelegített kókusz olajban kisütjük őket.
Melegen-hidegen kitűnő!

Leave a Comment