Lisztmentes magvas kréker


Egy olyan sós kréker receptjét osztom meg veletek amely abszolut lisztmentes, alacsony szénhidráttartalmú, hiszen csupán magvakból készül, így ropogós, megunhatatlan.

50-70 dkg készen:

Hozzávalók:

200g nem zsírtalanított mandulaliszt

100 g szezámmag+2 evőkanál chia mag

4evőkanál napraforgó mag

2 evőkanál fekete szezámmag

2 evőkanál lenmag

2 kiskanál parajdi só

6 evőkanál kókuszszír

100-150 g rizstej vagy mandulatej

Az összetevőket alaposan összekavarjuk, átgyúrjuk, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá. A masszának jól gyúrhatónak kell lennie. Kettő sütőpapír között kinyújtjuk és kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben 180 C fokon 15 percig sütjük.

100 g (kb.13-15 db) tápanyagtartalma:

Fehérje: 18g

Zsír: 43 g

Szénhidrát: 12 g

Kcal: 490

 

Comments are closed.